zaterdag 8 juni 2013

Malagassische cupcakes!

Manoa ahoana!

Zoals beloofd geven we vandaag het recept voor de meniale Malagassische cupcakes prijs!
Je begint met de cupcakes zelf, ik maak die met een cupcakemix maar je kunt ook je cakejes helemaal zelf maken, zoals Wereldverbeteraar ster. Als je een cupcakemix gebruikt volg je gewoon de instructies op de verpakking. Deze mix kun je verkrijgen bij je lokale supermarkt. Als je verkiest om zonder mix te werken kun je dit recept gebruiken:
De versie van Wereldverbeteraar ster,
 met chocolade onderlaag en marsepein.  

Ingrediƫnten:
-125 gram boter
-125 gram kristalsuiker
-125 gram zelfrijzende bloem
-2 eetlepels melk
-2 eieren

Bereiding (15 minuten + 20-25 minuten in de oven):
Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de boter in een kom en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Meng de boter en de suiker goed door elkaar.Voeg de eieren toe en meng goed. Doe beetje bij beetje de bloem erbij en blijf het geheel goed mengen. Als laatste voeg je de melk toe. Doe het beslag in papieren cupcakevormpjes en zet deze in een bakplaat in de voorverwarmde oven, gedurende 20 Ć  25 minuten. Laat de cakejes goed afkoelen voor het decoreren. Wanneer ze afgekoeld zijn kun je beginnen met het leukste deel, het versieren!

De versie van LLHZN, let niet op de
achterste die normale cupcakes zijn.
Gemaakt met suikerpasta en
chocoladeschrijfstift.
Benodigdheden:
-Chocolade (optioneel)
-Witte suikerpasta of marsepein
-Rode suikerpasta of marsepein
-Groene suikerpasta of marsepein
-Water
-Chocoladeschrijfstiften (optioneel)

Werkwijze:
Je kan eventueel beginnen met een laagje gesmolten chocola op het cakeje te leggen. Zo kun je later da stap met het water overslaan. Zorg voor stukjes van de Malagassische vlag (je kan kiezen of je die rechthoekig maakt of rond zodat het op het volledige cakeje ligt) uit suikerpasta of marsepein. Bij de marsepein kan je deze stukjes er gewoon van snijden, dit is dus niet zo handig als je een ronde vlag wilt. Bij de suikerpasta trek je er een stukje van, je kneed het en rolt het uit en snijd dan de vorm ervan die je nodig hebt. Strijk wat water op het stukje zodat het beter blijft plakken en leg het dan op het cakeje. Doe zo verder tot je alle drie de stukjes van de vlag hebt. Dan kun je er eventueel met een chocoladeschrijfstift nog iets op schrijven, zoals ik gedaan heb met de initialen MLP (stond voor Madagaskar Leonardo Party). Je kunt deze letters er gemakkelijk op spuiten door eerst het spuitje een minuut lang warm te houden en te kneden in je handen en dan pas te spuiten.

Voila, nu heb je zelf je eigen fantastische Malagassische cupcakes leren maken! Smakelijk en veel succes!

Veloma!
-LLHZN

Geen opmerkingen :

Een reactie posten