Vandaag zal ik dus het vervolg doen van de post van gisteren :p Jaja,nog meer eten :D Best dat ik deze post na het avondeten of jullie zouden allemaal wegkwijnen als een volleerde EchoXD van de honger. Maar dat willen we niet, alles voor onze volgers :)
Gisteren hebben jullie al een grote inleiding gekregen op het Malagassische eten, vandaag zal ik jullie wat meer vertellen over de onderverdeling van al het voedsel.
De grote onderverdeling wordt gemaakt tussen:
- rijst ( vary )
- je kan op verschillende manieren je rijst klaarmaken:
vary maina: droge en zachte rijst, gemaakt met wisselende hoeveelheden water
vary sosoa: soort rijstpap, populair ontbijt
- speciale schotels, sterk uiteenlopend, geserveerd bij rijst ( laoka )
- een soort saus, vaak op basis van tomaten of kokosmelk.
trondro gasy: met varkensvlees, rundsvlees of vis met aardnoten
henan'omby of akoho: varkensvlees of rundsvlees met pindas
Sakay: sausje gemaakt van rode of groene chillie
Ron-akoho/rompatsa /Romatsatso: allemaal bouillons om de rijst extra smaak te geven
- straat-voedsel ( uit het vuistje ) ( mofo )
mofo gasy: brood
mokary: brood met kokosmelk
mofo baolina: een soort 'deegbal' met ingrediënten naar keus
Malagassische schotel :D |
- desserts :D
Natuurlijk de overheerlijke Koba: zie post gisteren
bibasy en voanantsindrana : allemaal verschillende soorten fruit door elkaar
HET Malagassische snoepje : Bonbon coco, met alweeer: kokosnoten
godro-godro: pudding met RARARA: kokosmelk
Voilà, nu weten jullie ook al wat meer over de Malagassische keuken ;) ik hoop dat jullie niet verwaterd zijn en geen allergie aan kokosnoten hebt, want anders heb ik zo de indruk dat je werkelijk bijna niks kunt eten in Madagaskar :p
Veel eetgenot---
Veni, Vidi, Amo Madagaskarus
-Wereldverbeteraar Ster-
Geen opmerkingen :
Een reactie posten